Skip to Content
Marca Marca Marca Marca Marca Marca

Los Tres Mosqueperros, Puig Major...

Sebas Trias nos cuenta la experiencia que vivieron Manel Bover, Pau y el, abriendo una vía de mixto en el Puig major el invierno 2008.

  Ens despertarem prest però ens costava abandonar la calentor del sac. Guarits per la base militar, quasi dalt del Puig Major, contemplàvem la fantàstica nevada que cobria tota la Tramuntana. Era mitjans de gener de 2009 i érem allà dalt per aprofitar les especials condicions alpines que es donen en la nostra illa alguns anys, durant alguns dies.
   Aquell hivern va ser especialment bo i molts de muntanyers, com els caragols, sortirem a tastar la neu. Es varen realitzar activitats interessants com la pujada (i posterior baixada) amb esquis fins el mateix cim del Penyal del migdia. Però també va haver alguns ensurts amb la neu endurida que per sort no varen acabar en desgràcia.
   Nosaltres no cercàvem la dificultat, més bé volíem fer alguna ascensió, el més vertical possible, que tengues roca, però sobretot molta neu. I així ens fixarem en una línia que pujava dalt de la Serra de na Rius, bastant aprop del cim. La idea es va traduir en tres llargs. El primer, 25m, III-45º, ens va conduir a la R0 a partir de la qual ens varem encordar (no era qüestió d'haver transportat tot aquell material de bades). La segona tirada, de devers 50m, començava amb un poc de roca (IV) i després seguia guanyant altura per pendents de neu de devers 55º fins arribar a un illot de roca en el qual instal·làrem la R1 amb dos claus. El darrer tram ens conduïa a l'aresta cimera després de recorre quasi la totalitat dels 60m de corda amb una inclinació de 55º per neu i únicament utilitzant la roca per posar-hi algun seguro.
   Quan arribarem a dalt, segurament per deformació professional, tenguerem l'impuls de de donar-li nom a aquella línia: Los 3 mosqueperros. No cal dir que la via va quedar neta de material.
   Amb aquest relat i amb aquest nom (completament anecdòtic) no és la nostra intenció apropiar-nos de l'autoria de la primera ascensió ni de la única, cosa que desconeixem per complert. Simplement donar a conèixer una de tantes activitats hivernals que es varen fer a la nostra illa en unes condicions, per desgràcia, de cada vegada mes inusuals.
Estudiando la vía
3er largo
Bajando
Manel en la R1
Manel y Sebas en la R1
Mixto en el segundo largo
Pau llegando a la R1
Pau y Manel plegando cuerdas
Pau y Sebas
R0
R1
Saliendo de la vía
Tramo final
Croquis Los Tres Mosqueperros

Síguenos tembién en...